Denne fiskegratengen smaker himmelsk. Du får både det salte og litt sødme i retten.
500 g Tørrfisk
130 g Glutenfri makaroni
2 Gulrøtter
100 g Blomkål
2 ss Maizena stivelse
8 dl plantebasert melk ( havre, soya eller ris)
2 Egg
60 gram klarert røros smør, Ghee
50 g Glutenfritt Strøbrød ( type finax)
Maldonsalt
Pepper
1/2 ss Dijon sennep
2 ts Tørket Estragon
1 ss Sitron
Legg 500 g tørrfisk i bløt i 12 timer
Fisken skal trekkes i 1 time før du kan bruke den i gratengen slik at den blir godt trekt.
Rensfisken fri fra bein og skinn.
Del opp blomkålen i små buketter.
Ha fisk , blomkål og glutenfri makaroni i en ildfast form bland det godt.
Lag hvit saus som skal helles over blomkål, fisken og makaronien.
Hell den plantebaserte melken i en kjele. Jeg blandet 4 dl ris melk og 4 del havre melk. Men du kan fint bruke bare 8 dl soyamelk alene.
Lag en jevning av 2 ss maizena stivelse og litt vann som du heller over i melken. La dette koke opp og rør med visp til det blir en jevn hvit saus. Smak til med salt, pepper.
Trekk kjelen av platen og pisk inn egg, Dijon sennep og estragon. Smak for å kjenne om sausen trenger mer krydder.
Hell sausen over i den ildfaste formen. (Du kan også bruke mindre ildfasteformer som vist på bildet.)
Smelt 2- 3 ss klarert røros smør / Ghee og bland det sammen med den glutenfrie strøbrødet.
Fordel dette over fiskegratengen.
Stekes på 200 grader i 30 min.
Serveres med gulrot ris og smeltet klarert Røros smør / Ghee.
Ha del 2 gulrøtter i små skiver og ha de i en kraftig blender. Blend dem til du får gulrot ris.
Ha over 1 ss presset sitronsaft
Motta tips, oppskrifter og nyheter.