Hjemmelaget fiskegrateng med tørrfisk

Hjemmelaget fiskegrateng med tørrfisk

Denne fiskegratengen smaker himmelsk. Du får både det salte og litt sødme i retten.

Har du rester etter en tørrfisk middag er det vert å prøve ut denne rette. Du kan selfølgelig lage den med fisk som du koker. Da må du forberede middagen dagen før.

Ingredienser

500 g Tørrfisk

130 g Glutenfri makaroni

2 Gulrøtter

100 g Blomkål

2 ss Maizena stivelse

8 dl plantebasert melk ( havre, soya eller ris)

2 Egg

60 gram klarert røros smør, Ghee

50 g Glutenfritt Strøbrød ( type finax)

Maldonsalt

Pepper

1/2 ss Dijon sennep

2 ts Tørket Estragon

1 ss Sitron

Legg 500 g tørrfisk i bløt i 12 timer

Fisken skal trekkes i 1 time før du kan bruke den i gratengen slik at den blir godt trekt.

Rensfisken fri fra bein og skinn.

Del opp blomkålen i små buketter.

Ha fisk , blomkål og glutenfri makaroni i en ildfast form bland det godt.

Lag hvit saus som skal helles over blomkål, fisken og makaronien.

Hell den plantebaserte melken i en kjele. Jeg blandet 4 dl ris melk og 4 del havre melk. Men du kan fint bruke bare 8 dl soyamelk alene.

Lag en jevning av 2 ss maizena stivelse og litt vann som du heller over i melken. La dette koke opp og rør med visp til det blir en jevn hvit saus. Smak til med salt, pepper.

Trekk kjelen av platen og pisk inn egg, Dijon sennep og estragon. Smak for å kjenne om sausen trenger mer krydder.

Hell sausen over i den ildfaste formen. (Du kan også bruke mindre ildfasteformer som vist på bildet.)

Smelt 2- 3 ss klarert røros smør / Ghee og bland det sammen med den glutenfrie strøbrødet.

Fordel dette over fiskegratengen.

Stekes på 200 grader i 30 min.

Serveres med gulrot ris og smeltet klarert Røros smør / Ghee.

Ha del 2 gulrøtter i små skiver og ha de i en kraftig blender. Blend dem til du får gulrot ris.

Ha over 1 ss presset sitronsaft

Meld deg på mitt nyhetsbrev

Motta tips, oppskrifter og nyheter.

Takk! Eposten din er registrert.
Noe gikk galt. Sjekk infoen, og prøv igjen.