Eple- smør

Eple- smør

Sen kokt Eple-smør er super enkelt å lage. Det er et pålegg som er har en herlig smak av eple og krydder.

Du kan bruke det på brød, kjeks eller på havregrøten.

Du kan bruke alle sorter epler. Jeg anbefaler å bruke de søteste variantene for da slipper du så mye søtningsmiddel i . Du kan bruke 1/2 parten med kokos sukker og 1/2 parten med lønnesirup som en annen variant. Har du ikke en Slow Cooker kan du bruke en stor kjele på svak varme.

Ingredienser

Ingredienser:

2,5 kilo epler (helst søte epler)

2,5 ss malt kanel

1 ts malt nellik

1/2 ts malt muskatnøtt

1/4 himalaya salt

1/4 til 1/2 kopp kokos sukker

2 ts vanile essens

1. Skrell, og rens eplene før du deler de opp i mindre biter. Jo mindre bitene er dess fortere koker de seg møre. Legg de en Slow Cooker.

2. Tilsett kokos sukkeret , krydder og salt. Ha dem for hånden om du ønsker mer smak etterhvert.

3. Kok eplene på svak varme i 9 - 10 timer eller på høy i 4 - 5 timer i Slow Cooker. Eller til eplene er møre Rør litt i blandingen i slutten av koketiden.

4. Puree eplene når de er blitt myke med en stavmikser eller i en food prosesser som tåler varme. Pureen skal bli glatt.

5. Tykk den opp ved å sette Slow Cookeren på høyt og koke uten lokk i 30 minutter. Blandingen vil boble og redusere væsken i eple- smøret slik at det blir en tykkere konsistens.

6. Smak og juster med å røre inn vanilje essensen tilsett mer sukker eller krydder om du ønsker. Du kan ta litt av og kjøle det ned i fryseren og så smake siden eple- smøret serveres kaldt.

7. Avkjøles og settes på lufttette glass. Når det er avkjølt, så slipper du kondens i glasset og eple-smøret holdes tykkere.

Oppbevares under tett lokk i kjøleskap i opptil 1 måned. ( Kanskje mer om det ikke kommer luft til) Kan fryses og tas opp til bruk senere.

Foruten å bruke det som pålegg til brød , kjeks og på grøt. Kan det nyttes i muffens , som kakefyll, som eplesaus på dessert. Eller sammen med peanøttsmør på en brødskive.

Meld deg på mitt nyhetsbrev

Motta tips, oppskrifter og nyheter.

Takk! Eposten din er registrert.
Noe gikk galt. Sjekk infoen, og prøv igjen.